Peter Koelemij wordt nieuwe trekker Zeeuws Klimaatfonds

Persbericht, 26 juni 2020

Peter Koelemij nieuwe trekker Zeeuws Klimaatfonds

Peter Koelemij uit Veere wordt de nieuwe algemeen coördinator van het Zeeuws Klimaatfonds.
Koelemij, die sinds 2001 in Zeeland woont en werkt, is duurzaam ondernemer en heeft met zijn adviesbureau onder meer gewerkt in de ICT en voor Syntens (inmiddels gefuseerd met KvK) en Hogeschool Zeeland (Smart Service Boulevard). De laatste jaren is hij zich steeds meer gaan richten op duurzame mobiliteit en de energietransitie in Zeeland

Met Peter Koelemij heeft het bestuur van de Zeeuws Klimaatfonds een opvolger gevonden voor Ad Phernambucq, die tien jaar geleden aan de wieg van het fonds stond en sindsdien de kar heeft getrokken. Phernambucq (64) blijft nog wel voor het fonds werken als projectleider.

Het Zeeuws Klimaatfonds neemt in het Zeeuwse speelveld van organisaties die aan de energietransitie werken een bijzondere plaats in. Het fonds stelt Zeeuwse bedrijven, overheden en instellingen in staat om een klimaatneutrale bedrijfsvoering te realiseren. Daarbij compenseert het fonds de CO2-uitstoot van deze partijen in Zeeland zelf. Dat gebeurt onder meer met financiële steun en adviezen aan concrete en veelal kleinschalige duurzame energieprojecten in de provincie. Denk hierbij aan het mogelijk maken van zonnepanelen op scholen of verenigingsgebouwen en de zogenaamde postcoderoosprojecten.

Partijen die bijdragen aan het fonds zijn onder meer de Provincie Zeeland, Waterschap Scheldestromen, North Sea Ports, NV Westerscheldetunnel en het merendeel van de Zeeuwse gemeenten. Ook partijen als Delta, Saman en AgriSneltank compenseren CO2 via het Zeeuws Klimaatfonds.

Naast Peter Koelemij gaat ook de ZMf een bijdrage leveren om het fonds verder te laten groeien.
Het fonds werkt nu al samen met de ZMf en Zeeuwind in de ontwikkeling en uitvoering van projecten waarin vooral burgers actief kunnen participeren. In de nieuwe situatie wordt de samenwerking verder versterkt. Peter Koelemij is vanaf 1 juli het nieuwe aanspreekpunt voor het Zeeuws Klimaatfonds.

Voor meer informatie over het Zeeuws Klimaatfonds:

www.zeeuwsklimaatfonds.nl

info@zeeuwsklimaatfonds.nl

Tel: 06 4888 5915 - Coördinator Peter Koelemij

Tel: 06 2142 8475 - Projectleider Ad Phernambucq

Peter Koelemij