Wie zijn onze deelnemers?

schone handen

Het Zeeuws Klimaatfonds is er voor bedrijven, overheidsorganisaties (provincie, gemeenten waterschap), maatschappelijke instellingen en organisaties en evenementen in Zeeland. Iedereen kan zich aansluiten bij het fonds. Wie zich aansluit wordt deelnemer en werkt mee aan de energietransitie.

Onze deelnemers hebben voor zichzelf doelstellingen geformuleerd hun om CO2–uitstoot te reduceren: ze streven naar een ‘ CO2 neutrale’ of ‘klimaatneutrale’ bedrijfsvoering. Dat is de stip op de horizon.

Een volledige CO2-neutrale bedrijfsvoering is op korte termijn vaak nog niet haalbaar. Op basis van het energieverbruik (elektriciteit, gas, voertuigbrandstoffen) is de jaarlijkse CO2–uitstoot (of CO2 footprint) te berekenen. Die resterende CO2-uitstoot kunnen we niet direct ongedaan maken. Maar we kunnen die wel zo veel mogelijk compenseren. Het Zeeuws Klimaatfonds organiseert die compensatie voor haar deelnemers.

Verschillende ambities
Omdat de mogelijkheden (financieel en fysiek) en ambities van deelnemers verschillen, biedt het fonds de optie om op verschillende niveaus deel te nemen.
Iedere deelnemer betaalt op de eerste plaats een jaarlijkse bijdrage (lidmaatschap) aan het fonds. Deze bijdrage varieert van € 100 (voor eenmanszaken) tot € 2.000 voor grote bedrijven en instellingen.
Daarnaast kunnen deelnemers op basis van hun (jaarlijkse) CO2-uitstoot vrijwillig geld in het fonds storten. Het uitgangspunt hierbij is € 25 per ton CO2. Dat geld wordt ingezet om extra duurzame energieprojecten in Zeeland mogelijk en haalbaar te maken.

Wie zijn onze deelnemers?
Op onze ‘deelnemers’ pagina ziet u welke organisaties en bedrijven op dit moment al aangesloten zijn bij het fonds.

Ook Mee Doen?
Dat kan. Graag zelfs. Hoe meer deelnemers, hoe krachtiger onze gezamenlijke inzet voor de energietransitie in Zeeland. Bel of mail ons en we bespreken samen met u hoe we uw bijdrage vorm kunnen geven, op basis van uw ambities en mogelijkheden.

Huishoudens
Ook burgers en individuele huishoudens kunnen hun CO2-uitstoot (gemiddeld 9 ton per jaar) gedeeltelijk compenseren via het Zeeuws Klimaatfonds. Vraag via email naar de mogelijkheden.

 
 
DSC00687.jpg