Deelnemers aan het Zeeuws Klimaatfonds

 

Op deze pagina vindt u een overzicht van alle deelnemers aan het Zeeuws Klimaatfonds (2019).
Ze hebben individueel gekozen voor een eigen ambitieniveau.

 

Acknowledge is een landelijk opererende ICT-dienst¬verlener. Met meer dan 130 gekwalificeerde medewerkers, verdeeld over meerdere disciplines, ondersteunen we al uw processen op het gebied van IT: of het nu gaat om het leveren van hard- en software of het totale netwerkbeheer. Acknowledge neemt uw IT-zorgen serieus en spant zich optimaal in om die te verhelpen of te voorkomen.

 
 

AdFair is een maatschappelijke onderneming en ontwikkelt vernieuwende projecten en initiatieven op het terrein van duurzame ontwikkeling en verantwoord ondernemen. Alle projecten van AdFair hebben gemeen dat ze een concreet handelingsperspectief bieden voor opdrachtgever of doelgroep.

 
 

Na 10 jaar van vele projecten en opdrachtgevers, is het tijd voor een volgende fase en een nieuwe koers. Naast lopende opdrachten gaat AddVision zich in de toekomst richten op projectontwikkeling, -management en -ondersteuning binnen specifieke thema’s, namelijk ‘Duurzame Samenleving’, ‘Sterke Economie’ en ‘Vitale Regio’.

 
 

AgriSneltank is een van de snelst groeiende onbemande tankstationformules in het zuidwestelijk deel van Nederland. Onze tankstations zijn onderdeel van de Coöperatieve Zuidelijke Aan- en Verkoopvereniging, de CZAV, te Wemeldinge.
Samen met het Zeeuws Klimaatfonds is de formule 'Tank aan de Toekomst' en de Klimaatpas ontwikkeld. Hiermee wordt de CO2 uitstoot van autobrandstoffen via het fonds gecompenseerd. AgriSnellaad werkt aan een netwerk van laadpunten voor elektrische auto’s in heel Zeeland.

 
 

Architecten Alliantie is voortgekomen uit drie gerenommeerde Zeeuwse architectenbureaus. Door onze omvang en ervaring kunnen we grote en complexe opdrachten aan. Daarnaast hebben onze architecten elk hun eigenheid, die een veelheid aan ontwerpen mogelijk maakt. Het team van Architecten Alliantie wordt geleid door de architecten Herwig Minnen, Jessica de Putter en Martijn Jansen en constructeur Paul van Noppen. Zij worden ondersteund door Levien de Putter en Guus van Bebber, beiden voormalig partner van het bureau.

 
 

Bløf is al jarenlang een van de grootste Nederlandse bands. Ook naast het podium manifesteert de band zich en is betrokken bij verschillende maatschappelijke projecten en activiteiten. De band heeft een eigen klimaat- en ontwikkelingsfonds (Umjafonds) waarmee kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden worden ondersteund. Bløf compenseert alle CO2 uitstoot van haar concerten.

 
 

Concert at SEA is elk jaar op zoek naar nieuwe manieren om het milieu te respecteren. Zo worden bekers ingezameld en gerecycled, zijn shirts klimaatneutraal gefabriceerd en is het eten en drinken – naast heel erg lekker – veelal biologisch! Alle CO2-uitstoot die de bezoekers en organisatie produceren wordt gecompenseerd via het eigen Umoja Klimaat en Ontwikkelingsfonds van BLØF en het Zeeuws Klimaatfonds.

 
 

DELTA verbindt. Dat hebben we altijd gedaan. En dat blijven we doen. Het begon met gas, water en licht. Voor warmte, hygiëne en verlichting. Daarna kwam tv en telefonie; een verbinding met de rest van de wereld. Vervolgens het internet; een verbinding tussen mensen en bedrijven. Wat dat betreft zijn we nooit klaar, we blijven vooruitkijken. Om iedereen te verbinden met de toekomst. Voor ontspanning en om zaken te doen. Om gebruik te kunnen maken van nieuwe technieken en nieuwe mogelijkheden. Dat doen we op een verantwoorde manier. Met aandacht en zorg voor ons milieu en het klimaat. Zo zien we de elementen wind, zon en water als onuitputtelijke bronnen voor een 100% duurzame energievoorziening. Niet voor niets ondersteunen wij verschillende initiatieven om lokaal en duurzaam stroom op te wekken.

 
 

Bij EPZ produceren we elektriciteit. Dat doen we al meer dan 40 jaar op een veilige en betrouwbare wijze. Er werken bij ons bijna 500 mensen die samen een kleine 600 MegaWatt maken met windturbines en de enige kerncentrale in Nederland. Volledig klimaatneutraal en genoeg voor ruim 1 miljoen huishoudens. We zijn de grootste elektriciteitsproducent van Zeeland. Elektriciteit is belangrijk in de samenleving. Het moet veilig, schoon, zeker, duurzaam en betaalbaar blijven.

 
 

U wilt een gebouw met een goed binnenklimaat? Een goed comfort? Lage energiekosten? Dan kan Dubourgraaf u daarmee helpen. Wij vertalen uw wensen in een ontwerp van de energie huishouding en de bijpassende installaties. In nieuwbouw van huizen, woongebouwen, scholen, kantoren en multifunctionele gebouwen.

 
 

Dutch Green Energy b.v. is een jong en dynamisch bedrijf waarin enthousiasme, motivatie en kennis van zaken sleutelwoorden zijn.
Dutch Green Energy beweegt zich op deze markt van duurzame energie. Dutch Green Energy heeft zich ten doel gesteld om betaalbare en innovatieve oplossingen te bieden met behulp van duurzame energiebronnen ter vervanging- of reductie van traditionele, CO2 uitstoot verhogende methodes van energieopwekking.

 
 

De gemeente Borsele heeft twee gezichten. Aan de ene kant hebben we het Nationaal Landschap met zijn prachtige natuur en recreatieve mogelijkheden. Het andere gezicht is dynamisch van aard namelijk ons bedrijfsleven. Energie speelt een belangrijke rol in de gemeente waar niet alleen de energie commerciële centrale van Nederland staat maar ook gebruik gemaakt wordt van de wind, de zon, water en aardwarmte om duurzame energie te maken.

 
 

Goes is een van de grootste gemeenten in Zeeland. Het heeft een duidelijke centrumfunctie voor Noord – en Zuid Beveland. Goes heeft een aantrekkelijke binnenstad met mooie winkels, jachthaventjes en verbinding met de Oosterschelde via het Kanaal Goes-Goese Sas.

 
 

De gemeente Hulst is medeondertekenaar van het Zeeuws Energie Akkoord en werkt mee aan de uitvoering van de Regionale Energie Strategie. De gemeente heeft zich in 2018 aangesloten bij het Zeeuws Klimaatfonds.

 
 

De gemeente Kapelle wil haar huidige en toekomstige inwoners een gezond, veilig en prettig woon-, werk- en leefmilieu bieden. Om dit te realiseren wordt in de eerste plaats de kwaliteit van de leefomgeving beschermd en waar mogelijk verbeterd. In de tweede plaats wil de gemeente een bijdrage leveren aan een duurzame ontwikkeling.

 
 

De gemeente Middelburg (Hoofdstad van Zeeland, 47.000 inwoners) voert een actief energie- en klimaatbeleid. Het streven naar een klimaatneutrale organisatie past hierin. Met ingang van 2015 wordt een deel van de resteren CO2-uitstoot gecompenseerd via het Zeeuws Klimaatfonds

 
 

De gemeente Noord Beveland heeft zich als eerste gemeente in Zeeland aangemeld voor het Zeeuws Klimaatfonds. De gemeente voert een actief energie- en klimaatbeleid. Burgers hebben zich verenigd in een van de eerste energiecoöperaties.

 
 

Schouwen-Duiveland is een eigenzinnig, gastvrij, Zeeuws eiland waar de dynamiek van water, land, natuur en cultuur inspireert en verbindt. Eilanders en gasten komen hier tot zichzelf door de combinatie van schoonheid, rust, bruisende mogelijkheden en monumentale schatten

 
 
 

De gemeente Sluis oftewel West Zeeuws-Vlaanderen staat garant voor veel woon-, werk- en recreatieplezier. Het is een streek met een zeer afwisselend landschap, gevormd door weer en wind. Meeste zonuren van Nederland.

 
 

 De gemeente Veere op Walcheren met 13 plattelandskernen is vooral in trek bij kusttoeristen. De gemeente heeft een duurzaamheidsbeleid ontwikkeld en zet zich in voor de energie- en klimaatdoelstellingen. Als onderdeel daarvan streeft de gemeente naar een klimaatneutrale bedrijfsvoering. Particuliere initiatieven worden van harte ondersteund.

 
 

De Saman Groep meer dan 140 collega’s in dienst die samen iedere dag op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen en technieken in het vakgebied.

In de komende jaren blijven we groeien en continu innoveren door nieuwe oplossingen te bieden die bijdragen aan een duurzame energievoorziening voor ons allemaal. We nemen graag een adviserende rol aan waarin we onze specialistische kennis omzetten naar praktische oplossingen, zorgen met onze collega’s voor de uitvoering van de werkzaamheden en het benodigde service & onderhoud. Met dit alles zorgen wij voor een comfortabele en een duurzame woon- en werkomgeving, ook voor de volgende generatie.

 
 

De gemeente Tholen vindt duurzaamheid belangrijk. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is al jaren een speerpunt. Ondernemers en burgers worden bij het beleid en projecten betrokken. Sinds 2018 compenseert Tholen een deel van de eigen CO2 uitstoot via het Zeeuws Klimaatfonds.

 
 

Golden Tulip Strandhotel Westduin ligt direct achter de laagste duinovergang van Walcheren, slechts 50 meter van zee en strand. Een ideale locatie voor een strandvakantie, weekendje weg, zakelijke bijeenkomst of evenement. 

 
 

Green Leisure maakt de wereld mooier, eerlijker en groener. Specialisten in energievraagstukken, milieuzorg en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), in evenementen, horeca, recreatie en toerisme. Advies van Green Leisure is altijd praktisch, op maat en direct toepasbaar. In Nederland is Green Key het bekendste en grootste keurmerk voor duurzaam ondernemen in recreatie en toerisme. Green Leisure kent de ins-en-outs van dit keurmerk en wijst u graag de weg. Maar ook voor een energierekening scan op basis van no cure-no pay zijn wij uw partner.

 
 

Het Zeeuwse Landschap is een van de terreinbeherende organisaties die actief is in Zeeland. Het Zeeuwse Landschap beschermt, beheert en ontwikkelt zij natuur en landschapsschoon in de ruimste zin. Daarbij hoort ook bescherming van cultuurhistorisch erfgoed en communicatie over natuur en landschap.

 
 

Kyotolease is een landelijk opererend Zeeuws bedrijf dat maatschappelijk verantwoord onderneemt zonder daarbij uit het oog te verliezen dat de bedrijfsactiviteiten winstgevend moeten zijn om de continuïteit te kunnen waarborgen. Wij bewijzen dat er bestaansrecht is voor een leasebedrijf dat uitsluitend auto`s verhuurt die rijden op alternatieve brandstoffen.

 
 

LUXimprove levert hoogwaardige LED verlichting en complete verlichtingsoplossingen. Ons team staat klaar om van begin tot eind te ondersteunen in het creëren van lichtplannen, besparingscalculaties, installatie, DALI (Digital Addressable Lighting Interface) implementatie en het leveren van de ondersteuning en service op (verkoop) technisch gebied.

 
 

Voor deelname in een Zonne Energie Coöperatie vallend onder de zgn postcode roos regeling moet je bij Maak Onze Regio Duurzamer zijn. De geplaatste panelen van de (eerste Zeeuwse) Zonne Energie Coöperatie Sluis Schoondijke leveren al stroom vanaf 18 januari 2017. Maak Onze Regio Duurzamer heeft inmiddels al een aantal postcoderoosprojecten gerealiseerd in heel Zeeland.

 
 

Ontwikkel de toekomst
Huur- en koopwoningen in vele typen, woonzorgcomplexen, bijzondere woonvormen, brede scholen en nog meer, projectontwikkelaar Marsaki ontwikkelt zeer uiteenlopende projecten op diverse locaties in Zeeland en West-Brabant. Deze projecten leveren een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van het wonen en ook aan de woonomgeving in ons werkgebied. Voor nu en voor in de toekomst. Voor inwoners en voor nieuwkomers. Laat u verrassen door onze projecten op deze website.

 
 

Nilsson is een veelzijdig bureau voor reclame en communicatie. We zijn al vele jaren actief op het gebied van huisstijlontwikkeling, communicatieproducties, drukwerkbegeleiding en websitebouw. Maar onze passie ligt bij creativiteit. Geef ons een communicatieprobleem en wij bedenken een creatieve oplossing. En dat natuurlijk zonder het doel uit het oog te verliezen.

 
 

De Provincie Zeeland werkt aan een klimaatneutrale bedrijfsvoering. De Provincie Zeeland heeft aan de wieg gestaan van het Zeeuws Klimaatfonds en ondersteunt het initiatief financieel.

 
 

Roegiers de Koeijer is een combinatie van schilders en glaszetters in Zeeland. Is het tijd om uw huis, kantoor of bedrijfspand te laten schilderen dan biedt Roegiers  de Koeijer een breed aanbod in schilderwerk en onderhoudsservices.  Bent u toe aan renovatie en zijn uw kozijnen aan vervanging toe, dan biedt Roegiers de Koeijer de oplossing. Roegiers de Koeijer levert kant en klare hard houten kozijnen en vervangt deze met minimale overlast voor de klant.

 
 

Switch stimuleert gedrag dat bijdraagt aan een duurzame en rechtvaardige wereld. Hier én daar, nu én in de toekomst. Switch inspireert en ondersteunt, Switch verbindt mensen en goede ideeën.

 
 

Waterschap Scheldestromen beschermt het beheergebied tegen wateroverlast, beheert het oppervlaktewater, zuivert het afvalwater, beheert wegen en wegbeplanting en draagt actief bij aan de ruimtelijke invulling van het gebied (Zeeland) waardoor burgers, bedrijven en andere gebruikers veilig en duurzaam kunnen wonen, werken en recreëren. Waterschap Scheldestromen is in de uitvoering van zijn taken betrouwbaar, vooruitstrevend, open en kosteneffectief.

 
 

North Sea Port wil het havengebied, dat loopt van het Nederlandse Vlissingen tot het Vlaamse Gent, verder ontwikkelen.
North Sea Port wil economische groei creëren door de diversificatie van sectoren en (handels)gebieden. Het streeft naar een duurzame toename van toegevoegde waarde, werkgelegenheid en overslag (zowel maritiem als via de binnenvaart). North Sea Port streeft naar een optimale ruimtelijke ontwikkeling en duurzame inrichting van de beschikbare ruimte.
North Sea Port wil actief samenwerken met alle betrokken partners om de bestaande ambitieuze doelstellingen op het vlak van duurzaamheid versneld te halen North Sea Port zet in op duurzame bedrijfsvoering, transport en ruimtelijke inrichting, met respect voor leefomgeving en natuur.

 
 

Zeeuwind wil er graag samen met haar 2.200 leden voor zorgen dat Zeeland verduurzaamt en zo een bijdrage leveren aan een leefbare omgeving. Dat doet Zeeuwind door wind- en zonneparken te ontwikkelen en te exploiteren. Ook richt de coöperatie zich op besparing. Daarnaast zoekt Zeeuwind naar innovatieve mogelijkheden; zoals nieuwe energievormen en slimme samenwerkingsverbanden en is zij actief in het publieke debat. Zeeuwind bestaat al zo'n 30 jaar. Naast particulieren en organisaties zijn alle 13 Zeeuwse gemeenten lid. "Alleen gezamenlijk zijn we in staat de energietransitie te versnellen en te zorgen voor maatschappelijke verduurzaming."

 
 

De ZMf (voorheen Zeeuwse Milieufederatie) werkt aan een schoon milieu, een aantrekkelijk landschap en een rijke natuur in Zeeland.