Deelnemers aan het Zeeuws Klimaatfonds

 

Op deze pagina vindt u een overzicht van alle deelnemers aan het Zeeuws Klimaatfonds.
Ze hebben individueel gekozen voor een eigen ambitieniveau.

 

AdFair is een maatschappelijke onderneming en ontwikkelt vernieuwende projecten en initiatieven op het terrein van duurzame ontwikkeling en verantwoord ondernemen. Alle projecten van AdFair hebben gemeen dat ze een concreet handelingsperspectief bieden voor opdrachtgever of doelgroep.

 
 

AgriSneltank is een van de snelst groeiende onbemande tankstationformules in het zuidwestelijk deel van Nederland. Onze tankstations zijn onderdeel van de Coöperatieve Zuidelijke Aan- en Verkoopvereniging, de CZAV, te Wemeldinge.
Samen met het Zeeuws Klimaatfonds is de formule 'Tank aan de Toekomst' en de Klimaatpas ontwikkeld. Hiermee wordt de CO2 uitstoot van autobrandstoffen via het fonds gecompenseerd. AgriSnellaad werkt aan een netwerk van laadpunten voor elektrische auto’s in heel Zeeland.

 
 

Architecten Alliantie is voortgekomen uit drie gerenommeerde Zeeuwse architectenbureaus. Door onze omvang en ervaring kunnen we grote en complexe opdrachten aan. Daarnaast hebben onze architecten elk hun eigenheid, die een veelheid aan ontwerpen mogelijk maakt. Het team van Architecten Alliantie wordt geleid door de architecten Herwig Minnen, Jessica de Putter en Martijn Jansen en constructeur Paul van Noppen. Zij worden ondersteund door Levien de Putter en Guus van Bebber, beiden voormalig partner van het bureau.

 
 

zie ook www.historischereddingbootcarlot.nl

De stichting Carlot is opgericht in 2000. De werkzaamheden van de stichting concentreren zich op het behoud en in de vaart houden van een van de vijf reddingboten van de Carlot klasse: de Carlot. De stichting zet de werkzaamheden voort die de eerdere eigenaar die de Carlot vanaf 2000 onder beheer had.
De MotorReddingBoot (MRB) Carlot werd gebouwd op de werf v/h H. Schouten N.V. te Muiden. Zij werd bekostigd uit de nalatenschap van mejuffrouw C. M. J. Meyer, die bij testament had bepaald, dat aan de boot de naam Carlot zou worden gegeven.

 
 

De energiemarkt is nog steeds volop in beweging. Sinds 1 januari 2023 geldt er een prijsplafond voor energie. Op de website houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.
Je leest hier onder andere hoe de energieprijs zich ontwikkelt en hoe je kunt besparen, bijvoorbeeld door inzicht in je verbruik. En waar je terecht kunt voor hulp van professionals bij het betalen van je energienota.
Heb je vragen over het aanpassen van je termijnbedrag? Kijk dan op onze termijnbedrag pagina.

 
 

Bij EPZ produceren we elektriciteit. Dat doen we al meer dan 40 jaar op een veilige en betrouwbare wijze. Er werken bij ons bijna 500 mensen die samen een kleine 600 MegaWatt maken met windturbines en de enige kerncentrale in Nederland. Volledig klimaatneutraal en genoeg voor ruim 1 miljoen huishoudens. We zijn de grootste elektriciteitsproducent van Zeeland. Elektriciteit is belangrijk in de samenleving. Het moet veilig, schoon, zeker, duurzaam en betaalbaar blijven.

 
 

U wilt een gebouw met een goed binnenklimaat? Een goed comfort? Lage energiekosten? Dan kan Dubourgraaf u daarmee helpen. Wij vertalen uw wensen in een ontwerp van de energie huishouding en de bijpassende installaties. In nieuwbouw van huizen, woongebouwen, scholen, kantoren en multifunctionele gebouwen.

 
 

Dutch Green Energy b.v. is een jong en dynamisch bedrijf waarin enthousiasme, motivatie en kennis van zaken sleutelwoorden zijn.
Dutch Green Energy beweegt zich op deze markt van duurzame energie. Dutch Green Energy heeft zich ten doel gesteld om betaalbare en innovatieve oplossingen te bieden met behulp van duurzame energiebronnen ter vervanging- of reductie van traditionele, CO2 uitstoot verhogende methodes van energieopwekking.

 
 

De gemeente Borsele heeft twee gezichten. Aan de ene kant hebben we het Nationaal Landschap met zijn prachtige natuur en recreatieve mogelijkheden. Het andere gezicht is dynamisch van aard namelijk ons bedrijfsleven. Energie speelt een belangrijke rol in de gemeente waar niet alleen de energie commerciële centrale van Nederland staat maar ook gebruik gemaakt wordt van de wind, de zon, water en aardwarmte om duurzame energie te maken.

 
 

De gemeente Goes is een van de grootste gemeenten in Zeeland. Het heeft een duidelijke centrumfunctie voor Noord – en Zuid Beveland. Goes heeft een aantrekkelijke binnenstad met mooie winkels, jachthaventjes en verbinding met de Oosterschelde via het Kanaal Goes-Goese Sas.

 
 

De gemeente Hulst is medeondertekenaar van het Zeeuws Energie Akkoord en werkt mee aan de uitvoering van de Regionale Energie Strategie. De gemeente heeft zich in 2018 aangesloten bij het Zeeuws Klimaatfonds.

 
 

De gemeente Kapelle wil haar huidige en toekomstige inwoners een gezond, veilig en prettig woon-, werk- en leefmilieu bieden. Om dit te realiseren wordt in de eerste plaats de kwaliteit van de leefomgeving beschermd en waar mogelijk verbeterd. In de tweede plaats wil de gemeente een bijdrage leveren aan een duurzame ontwikkeling.

 
 

De gemeente Middelburg (Hoofdstad van Zeeland, 47.000 inwoners)
voert een actief energie- en klimaatbeleid. Het streven naar een
klimaatneutrale organisatie past hierin. Met ingang van 2015
wordt een deel van de resteren CO2-uitstoot gecompenseerd
via het Zeeuws Klimaatfonds

 

De gemeente Noord Beveland heeft zich als eerste gemeente in Zeeland aangemeld voor het Zeeuws Klimaatfonds. De gemeente voert een actief energie- en klimaatbeleid. Burgers hebben zich verenigd in een van de eerste energiecoöperaties.

 
 

Een belangrijke oorzaak van het toenemen van hoeveelheid CO2 is het gebruiken van fossiele brandstoffen zoals aardolie, kolen en gas en het kappen van de bossen. De komende decennia gaan we dan ook steeds meer gebruik maken van hernieuwbare (duurzaam opgewekte) energie. 
Ook Reimerswaal is zich bewust van de noodzaak en daarom hebben we in ons coalitieakkoord 2022-2026 aangegeven koers te willen zetten naar een duurzame en toekomstbestendige gemeente. Op het gebied van energie en klimaat hebben we ambities geformuleerd en gaan we uitvoering geven aan een programma voor de periode 2021-2025.

 
 

De gemeente Schouwen-Duiveland: een eigenzinnig, gastvrij, Zeeuws eiland waar de dynamiek van water, land, natuur en cultuur inspireert en verbindt. Eilanders en gasten komen hier tot zichzelf door de combinatie van schoonheid, rust, bruisende mogelijkheden en monumentale schatten

 
 
 

De gemeente Sluis oftewel West Zeeuws-Vlaanderen staat garant voor veel woon-, werk- en recreatieplezier. Het is een streek met een zeer afwisselend landschap, gevormd door weer en wind. Meeste zonuren van Nederland.

 
 

De gemeente Tholen vindt duurzaamheid belangrijk.
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is al jaren een speerpunt. Ondernemers en burgers worden bij het beleid en projecten betrokken. Sinds 2018 compenseert Tholen een deel van de eigen CO2 uitstoot via het Zeeuws Klimaatfonds.

 
 

De gemeente Veere op Walcheren met 13 plattelandskernen is vooral in trek bij kusttoeristen. De gemeente heeft een duurzaamheidsbeleid ontwikkeld en zet zich in voor de energie- en klimaatdoelstellingen. Als onderdeel daarvan streeft de gemeente naar een klimaatneutrale bedrijfsvoering.

Particuliere initiatieven worden van harte ondersteund.

 
 

LI sports is de specialist in écht duurzame sportverlichting.

Lichtoplossingen moeten toekomstbestendig zijn. Wij verlichten het gehele terrein van jouw sportaccommodatie op de meest duurzame manier mogelijk. Zo maken wij jouw accommodatie klaar voor de wereld van morgen. Écht duurzame sportverlichting heeft een hoge kwaliteit, lange levensduur, minimale impact op mens en natuur, minimale CO2-uitstoot en veroorzaakt geen lichtoverlast. 

 
 

De Saman Groep meer dan 140 collega’s in dienst die samen iedere dag op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen en technieken in het vakgebied.

In de komende jaren blijven we groeien en continu innoveren door nieuwe oplossingen te bieden die bijdragen aan een duurzame energievoorziening voor ons allemaal. We nemen graag een adviserende rol aan waarin we onze specialistische kennis omzetten naar praktische oplossingen, zorgen met onze collega’s voor de uitvoering van de werkzaamheden en het benodigde service & onderhoud. Met dit alles zorgen wij voor een comfortabele en een duurzame woon- en werkomgeving, ook voor de volgende generatie.

 
 

Golden Tulip Strandhotel Westduin ligt direct achter de laagste duinovergang van Walcheren, slechts 50 meter van zee en strand. Een ideale locatie voor een strandvakantie, weekendje weg, zakelijke bijeenkomst of evenement. 

 
 

Green Leisure maakt de wereld mooier, eerlijker en groener. Specialisten in energievraagstukken, milieuzorg en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), in evenementen, horeca, recreatie en toerisme. Advies van Green Leisure is altijd praktisch, op maat en direct toepasbaar. In Nederland is Green Key het bekendste en grootste keurmerk voor duurzaam ondernemen in recreatie en toerisme. Green Leisure kent de ins-en-outs van dit keurmerk en wijst u graag de weg. Maar ook voor een energierekening scan op basis van no cure-no pay zijn wij uw partner.

 
 

Kyotolease is een landelijk opererend Zeeuws bedrijf dat maatschappelijk verantwoord onderneemt zonder daarbij uit het oog te verliezen dat de bedrijfsactiviteiten winstgevend moeten zijn om de continuïteit te kunnen waarborgen. Wij bewijzen dat er bestaansrecht is voor een leasebedrijf dat uitsluitend auto`s verhuurt die rijden op alternatieve brandstoffen.

 
 

Voor deelname in een Zonne Energie Coöperatie vallend onder de zgn postcode roos regeling moet je bij Maak Onze Regio Duurzamer zijn. De geplaatste panelen van de (eerste Zeeuwse) Zonne Energie Coöperatie Sluis Schoondijke leveren al stroom vanaf 18 januari 2017. Maak Onze Regio Duurzamer heeft inmiddels al een aantal postcoderoosprojecten gerealiseerd in heel Zeeland.

 
 

Nilsson is een veelzijdig bureau voor reclame en communicatie. We zijn al vele jaren actief op het gebied van huisstijlontwikkeling, communicatieproducties, drukwerkbegeleiding en websitebouw. Maar onze passie ligt bij creativiteit. Geef ons een communicatieprobleem en wij bedenken een creatieve oplossing. En dat natuurlijk zonder het doel uit het oog te verliezen.

 
 

De Provincie Zeeland werkt aan een klimaatneutrale bedrijfsvoering. De Provincie Zeeland heeft aan de wieg gestaan van het Zeeuws Klimaatfonds en ondersteunt het initiatief financieel.

 
 

Roegiers de Koeijer is een combinatie van schilders en glaszetters in Zeeland. Is het tijd om uw huis, kantoor of bedrijfspand te laten schilderen dan biedt Roegiers  de Koeijer een breed aanbod in schilderwerk en onderhoudsservices.  Bent u toe aan renovatie en zijn uw kozijnen aan vervanging toe, dan biedt Roegiers de Koeijer de oplossing. Roegiers de Koeijer levert kant en klare hard houten kozijnen en vervangt deze met minimale overlast voor de klant.

 
 

Samen bereiken we meer! Met die overtuiging gaan wij dagelijks voor u aan de slag. Wij zijn ervan overtuigd dat het succes van uw onderneming of organisatie een optelsom is van de juiste cijfers, een passend advies en een persoonlijke, betrokken samenwerking. Dat vereist cijfers die up to date zijn, actuele kennis van wet- en regelgeving, betrouwbare branchecijfers en een specialist die deze informatie weet te duiden. Zo werken wij, en dat doen we graag.

 
 

Waterschap Scheldestromen beschermt het beheergebied tegen wateroverlast, beheert het oppervlaktewater, zuivert het afvalwater, beheert wegen en wegbeplanting en draagt actief bij aan de ruimtelijke invulling van het gebied (Zeeland) waardoor burgers, bedrijven en andere gebruikers veilig en duurzaam kunnen wonen, werken en recreëren. Waterschap Scheldestromen is in de uitvoering van zijn taken betrouwbaar, vooruitstrevend, open en kosteneffectief.

 
 

Maandag 30 oktober tot en met zondag 5 november 2023

Slimmer energie opwekken en klimaatbewuster leven en werken. Samen maken we Nederland en dus ook Zeeland steeds duurzamer. De overheid, veel burgers en organisaties dragen hun steentje al bij. Maar er moet nog veel gebeuren om de afgesproken CO2-doelen te behalen.
Om nóg meer Zeeuwse burgers en organisaties te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat heeft de ZB het initiatief genomen om van 30 oktober t/m 5 november voor de tweede keer de Zeeuwse Klimaatweek te organiseren. We doen dat samen met organisaties

 
 

Zeeuwind wil er graag samen met haar 2.200 leden voor zorgen dat Zeeland verduurzaamt en zo een bijdrage leveren aan een leefbare omgeving. Dat doet Zeeuwind door wind- en zonneparken te ontwikkelen en te exploiteren. Ook richt de coöperatie zich op besparing. Daarnaast zoekt Zeeuwind naar innovatieve mogelijkheden; zoals nieuwe energievormen en slimme samenwerkingsverbanden en is zij actief in het publieke debat. Zeeuwind bestaat al zo'n 30 jaar. Naast particulieren en organisaties zijn alle 13 Zeeuwse gemeenten lid. "Alleen gezamenlijk zijn we in staat de energietransitie te versnellen en te zorgen voor maatschappelijke verduurzaming."

 
 

De ZMf (voorheen Zeeuwse Milieufederatie) werkt aan een schoon milieu, een aantrekkelijk landschap en een rijke natuur in Zeeland.